diy faux leather tote bag

Vesken får plass til flere bøker, macbook pro 13″, permer osv, så det er god plass i den.

Jeg prøver å holde forklaringene enklest mulig, men er det et step du ikke forstår helt er det bare å slenge på en kommentar, ellers så er det lite man ikke finner på youtube. 

 

Dette trenger du:

what you will need

  • Et stoff som er stivt nok til å kunne holde seg oppe. Jeg valgte imitert skinn.
  • Linjal og/eller målebånd.
  • Kritt eller lignende til å merke opp
  • Stoffsaks eller rullekniv(da må du også ha passende underlag)
  • Symaskin eller bare nål og tråd.

 

Slik gjør du:

The parts cut out

Bruk linjal og kritt til å markere på stoffet ditt stykkene som du skal klippe ut. Jeg laget sidepanelene 49*34cm, bunnen 36*15cm, og håndtakene 66*6cm(på alle målene er det lagt til ca 1 cm sømrom. Håndtakene på bildet rett over er kortere enn de jeg endte opp å bruke).

rettmotrett

Sy de store stykkene, altså sidepanelene, sammen rett mot rett  på de korte sidene.

Her kommer kanskje det best tricky med hele prosjektet; det å sy bunnen. Jeg laget bunnen i dobbelt lag for å få den litt stødigere. men du kan velge å droppe det eller også gjøre den enda stødigere ved å legge i innlegg. 

Du må legge bunnen rett mot rett mot sidepanelene, slik at det du ser fra nå vil være innsiden av vesken. Sy så langs hele bunnen for å feste den mot sidepanelene. Når det er gjort kan du snu vesken slik at den riktige siden er ut. 

For å lage håndtakene foldet jeg kantene inn mot midten, for så å brette over midten(se første bilde). Jeg sydde slik at jeg var 7 cm fra hver ende. Da åpnet jeg endene på håndtaket slik at det var klar til montering på vesken. For å feste håndtaket til vesken sydde jeg først et rektangel rundt kanten, for så å sy i et kryss for å sikre skikkelig. Repeter med den andre enden, og det andre håndtaket. Jeg festet håndtakene 11cm fra sidesømmene.

p1130182

Ta-dah! Gratulerer med ny tote bag !